U želji da odgovorno i racionalno reagujemo na trenutne događaje, radi bezbednosti organizatora, učesnika i publike, kao i zbog velike nelagodnosti tokom višesatnog kretanja i igranja dece pod maskama, program ovogodišnjeg izdanja 2. festivala Vremeplov je premešten u virtuelnu realnost. 

Jedan jedini deo programa Festivala koji je vezan za SNIMANJE GRAĐANA ispred specijalnog platna (Chroma key) će biti i realizovan u fizičkom prostoru uz poštovanje fizičke distance i svih obaveznih mera.

Spremite se, 12. 09. 2020. godine u subotu od 11 časova počinje 2. festival animiranih sećanja – VREMEPLOV koji će se održati na našim internet portalima i trajaće do 22 časa. Nagrade za učesnike kviza će se deliti samo tokom festivalskog dana, a većina ostalog festivalskog programa će i dalje ostati dostuptna preko naših internet platformi.2. Vremeplov – festival  animiranih sećanja 

BESPLATAN ONLINE FESTIVAL       PRIJAVA NIJE POTREBNA


2. Vremeplov – ONLINE  festival će biti besplatan i  dostupan svima. Neće biti geolokacijskih, niti brojčanih ograničenja, takođe neće biti potrebno ni prijavljivanje, niti popunjavanje bilo kakvih formulara da bi se omogućio pristup gledanju i učestvovanju u ONLINE  Festivalu Vremeplov.

Tema Festivala i konkursa je Novi Sad, Dunavska ulica.

Festival će se održati ONLINE na inernet platformi https://vremeplov.in.rs. Gledaoci će takođe moći da gledaju i  učestvuju u 2. Vremeplovu i preko Fejsbuk platforme https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/

Vremeplov je Festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi.

Inovativni, interaktivni, hipnotički projekat Vremeplov uključuje građane u Festival koji je baziran na spoju različitih medija i umetničkih disciplina: sinemagraf, film, video, animacija, fotografija, zvuk, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda, muzika, knjiga…

ONLINE PROGRAM 2. Vremeplova 

 SIGRARIJE 
Zabavne i zaboravljene igre za decu: lastiš, kolariću paniću, između dve vatre, trule kobile, šuge, preskakanje konopca, šareno jaje, fote, partizani i nemci isl. 
*Pravila ovih igara će biti dostupna online. Na taj način će deca od kuće moći da uče i vežbaju ove interesantne sigrarije i ispune dan.

 SNIMANJE GRAĐANA 
Ispred specijalnog platna (Chroma key) u fizičkom prostoru, studiju ili eksterijeru u zavisnosti od vremenskih uslova.
*Uz poštovanje svih epidemioloških mera.
*Realizovaće se samo putem zakazivanja i biće ograničen broj učesnika.

 SINEMAGRAFI 
Oživljene tj. animirane stare fotografije Dunavske ulice.
*gledaće se putem online platformi ali i uz pomoć mobilnih telefona putem skeniranja QR kodova koji će biti postavljeni po centru Novog Sada.

 KVIZ 
Sadržaj pitanja će biti vezan za kulturu, istoriju, zanimljivosti i priče o Novom Sadu. 
*Igraće se putem online platformi.

 FILMSKI VREMEPLOV
Kratke video forme o Novom Sadu – JupiJE edukativne, zabavne, istorijske činjenice i priče  + stari video snimci i filmovi.
*gledaće se putem online platformi ali i uz pomoć mobilnih telefona putem skeniranja QR kodova koji će biti postavljeni po centru Novog Sada.

 MODNI VREMEPLOV
Građanima bi putem internet portala bile predočene fotografije preko kojih bi saznali kakva je moda i kultura življenja bila kroz različite vremenske periode. Kroz modu građani bi se upoznali sa različitim kulturnim razdobljima, stilom, navikama i običajima u našem gradu i šire.
*gledaće se putem online platformi.

 MUZIČKI VREMEPLOV 
Urbana(gradska) i alternativna muzika različitih žanrova.
*gledaće se video spotovi putem online platformi.

 VINTIDŽ GALERIJA
Stare fotografije: urbana(gradska) arhitektura kroz različite arhitektonske stilove, stare mape Novog Sada, tradicionalni kulturni vez, stare razglednice, značajni svestki momenti, trendovi i istorija.
*gledaće se putem online platformi.

💫 Više informacija: https://vremeplov.in.rs 
🎞 Prijavi fotografije: https://vremeplov.in.rs/konkurs/ 
  Online Event: https://www.facebook.com/events/735059633658604

Autorka festivala i portala Vremeplov: Ivana Sremčević Matijević
Produkcija i organizacija: Udruženje za video umetnost Videomedeja
Podrška: Grad Novi Sad – gradska uprava za kulturu, Tragaonica, RTV

Sačuvajmo sećanja i kulturno nasleđe!  

Lajkujte nas, budite na vreme informisani  i pratite naš rad kao i 2. Festival Vremeplov ONLINE.

S poštovanjem,
Vremeplov & Videomedeja tim