1677937799799

Štand ljubavi i pažnje 2023

subota, 23. 09. 2023. godine, KS Svilara, Novi Sad

l16:00 – 20:00  HUMANISTIČKA SEKCIJA

Učenici starijih razreda, članovi Humanističke sekcije OŠ „Ivan Gundulić“ (volonteri) uživo bi posetioce koji to žele uključili u radionicu „Šta je za tebe ljubav?“ u okviru svog štanda.

Posetite naš štand sa maskama i rekvizitima koje su pravili volonteri Humanističke sekcije O.Š. „Ivan Gundulić” Novi Sad ali i sa raznovrsnim koktel pecivom iz pekare. Možete da donirate koliko želite i da se poslužite sa čim želite sa ovog humanitarnog štanda ljubavi i pažnje.

Sve predviđene aktivnosti imale bi za cilj podsticanje prijatnih osećanja, razvoj empatije i humanih oblika ponašanja kod dece a sve uz podršku rukovodioca Humanističke sekcije, Svetlane Stojšin.

Ako niste u mogućnosti da dođete na festival, možete donirati novac i putem SMS-a ili uplatom na račun: https://www.budihuman.rs/korisnik/1550/helena-varga
👉 Molimo vas da delite ovaj post da zajedno skupimo neophodan novac za lečenje naše slatke sugrađanke Helene.
 
Vremeplov tim vam zahvaljuje od ❤️ na humanosti i lepim manirima.

Biografija Svetlane Stojšin

Moje ime je Svetlana Stojšin, po zanimanju sam diplomirani psiholog, u školi radim duže od 20 godina a zaposlena sam u Osnovnoj školi “Ivan Gundulić” u Novom Sadu. Iza sebe imam bogato iskustvo rada sa učenicima kako sa pojedincima tako i sa manjim i većim grupama dece organizujući razne školske akcije trudeći se da na taj način podržim i podstaknem njihov razvoj ali i doprinesem atmosferi nenasilja, tolerancije i plemenitosti u školi. Isto tako već 16. godinu vodim Humanističku sekciju koja je nastala kao deo međunarodnog projekta “Razvoj volonterskog rada dece i omladine na teritoriji zapadnog balkana kao način pripreme za život u demokratskom društvu” u periodu od 2008 do 2010. godine. Četrnaest godina nakon toga sekcija uspešno nastavlja svoj rad i raznovrsnim aktivnostima, akcijama, ostvarenim rezultatima i brojem obuhvaćenih učenika dokazuje svoju održivost, značaj i kvalitet. Za sve ovo vreme u sekciju je bilo uključeno više od pet stotina učenika starijih razreda (volontera odnosno članova sekcije) i duplo više mlađih učenika kojima su stariji đaci pomagali da lakše savladaju gradivo i poboljšaju svoj školski uspeh. U okviru Vršnjačkog savetovališta „Sandučić tajni“ volonteri, članovi sekcije odgovorili i dali svoj savet na više od 3000 pisama svojih vršnjaka. Sebe bih opisala kao radoznalu, maštovitu i uvek željnu novih znanja i izazova što se trudim da prenesem i na svoje učenike.