Времеплов, историја Новог Сада и целог света

Кроз иновативни, интерактивни и хипнотички пројекат ВРЕМЕПЛОВ, историја Новог Сада и целог света доживљава се на јединствен и незабораван начин. Погледајте предивне синемаграфе, кратке видео форме о Новом Саду и винтиџ фотографије из целог света. Историја Новог Сада и целог света се може пратити и на Времеплов Фејсбук страници: https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/

Ако вас интересују занимљивости о животињама, природи, географији, култури, нашем организму или свемиру, посетите наш културно-забавно-едукативни интернет портал Jupije.com

О Фестивалу

Фестивал Времеплов ће се одржавати у септембру у Новом Саду у послеподневним и вечерњим сатима у организацији и продукцији Удружења за видео уметност Видеомедеја.

Времеплов је намењен посетиоцима свих узраста. Ово је Фестивал културно-историјскихи личних сећања на Нови Сад, представљених са другачијег уметничког и културолошког аспекта. Свако фестивалског издања има специфичну тему везану за Нови Сад некад.

Фестивал Времеплов укључује грађане у Фестивал који је базиран на споју различитих медија и уметничких дисциплина. То су: фотографија, видео, аудио, анимација, синемаграф, колаж, перформанс, игре, архитектура, књига.

Више о Фестивалу прочитајте ОВДЕ

trg slobode novi sad

О порталу Времеплов

Прављењем велике базе података са архивским видео и фото материјалом кроз Времеплов се оживљава историја Новог Сада . Постоји и део посвећен светским трендововима и историји, али само са најинтересантнијим записима који су старији више од 70 година.

Посвећеност у прикупљању видео и фото записа као и постављање истог на интернет очуваће историју у савременој дигиталној форми. Такво путовање кроз време путем визуализације оставиће сигуран траг у сећању, поготово младих и деце која кроз приче не могу да замисле и запамте нашу историју и традицију јер су рођени у доба визуелних медија и научени су да памте кроз слике.

Очување духовне и материјалне културе кроз развој интернет фото и видео галерије.

На сајту Времеплова посетиоци могу да се упознају са занимљивим историјским или личним фотографијама и видео записима из давнина, путују кроз време и погледају видео снимак првог мобилног телефона из 1922 године, невероватне старе слике, винтиџ фотографије или историјске снимке из целог света, старе рекламе бивше ЈУ, традиционални ручни вез што је некада висио изнад сваког шпорета, као и како је некад изгледао Нови Сад.

Пратите и нашу Фејсбук страницу: https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs// и будите први обавештени и упознати са новим винтиџ материјалом, обичајима и догађајима.

vremeplov stara zmaj jovina