Конкурс за фестивал анимираних сећања о Новом Саду – Времеплов

Поводом одржавања Фестивала анимираних сећања о Новом Саду – ВРЕМЕПЛОВ, Удружење за видео уметност ВИДЕОМЕДЕЈА расписује конкурс трагајући за фотографијама из личних албума!

Драги грађани, позивамо вас да учествујте у конкурсу и пошаљете нам фотографије, а ми ћемо да их оживимо за вас!  Да, добро сте чули, ваше фотографије ће оживети, а и ви се можете наћи у њима и прошетати кроз прошло време као и кроз тај забележени моменат који чувате у вашим породичним албумима.  Ваша фотографија ће оживети и постати пуно више од ваше личне архиве, постаће део дигиталне колекције доступне свима и сачуване од заборава. Помозите нам у очувању традиције и културе Новог Сада чији сте и ви део и не пропустите прилику да сачувате  сећања.

Будите део Фестивала Времеплов који ће се одржавати сваке друге суботе у септембру у Новом Саду.

Спремите и старе предмете које су волели ваше баке и деке пошто ћете имати прилику да их покажете или чак и продате на винтиџ базару током Времеплова.

Винтиџ базар ће бити постављен и онлине на нашем сајту https://vremeplov.in.rs до краја године.

Тема конкурса је Дунавска улица, Нови Сад.

stara dunavska ulica novi sad

 

Овогодишња тема Времеплова је Дунавска улица али уколико немате фотографије везане за ову локацију, молимо вас да нам пошаљете друге фотографије везане за Нови Сад које ће бити разматране за нека наредна Фестивалска издања.

Пријављивање се врши путем наших онлине пријава које можете попунити на сајту https://vremeplov.in.rs и потпуно је бесплатно, односно немате никакве трошкове према Организатору.

Ако немате могућности да нам електронски пошаљете скенирану фотографију, контактирајте нас путем емаила: konkurs.vremeplov(at)gmail.com

или путем фацебоока https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/ па ћемо заједнички наћи неко друго решење.

 

ВРЕМЕПЛОВ – Фестивал анимираних сећања о Новом Саду

Времеплов је Фестивал културно-историјских и личних сећања на Нови Сад, представљених са другачијег уметничког и културолошког аспекта кроз форму најновијих медија али уз упознавање и употребу заборављених форми.

Иновативни, интерактивни, хипнотички пројекат Времеплов укључује грађане у Фестивал који је базиран на споју различитих стилова, медија и уметничких форми: синемаграф, фотографија, видео, цртани филм, дизајн, перформанс, игра, архитектура, стрип, мода, музика…

Програм Времеплова ће чинити изложба синемаграфа Новог Сада на великим екранима или пројекторима , QR кодови постављени по Новом Саду, приказивање едукативних ЈупиЈЕ кратких видео форми о Новом Саду, снимање грађана испред специјалног платна (Chroma кеy) како би постали део оживљених старих фотографија, учење забавних и заборављених игара за децу: ластиш, између две ватре, коларићу панићу идр. маскенбал уз новосадску музику од двадесетих до деведесетих година прошлог века, винтиџ базар

Током године Времеплов ће живети на интернету https://vremeplov.in.rs

Времеплов је ауторски и независан пројекат Иване Сремчевић Матијевић који ће се ове године реализовати у продукцији и организацији Удружења за видео уметност ВИДЕОМЕДЕЈА.