KONKURS ZA KREATIVCE KLINCE I POZIV VOLONTERIMA

4. Vremeplov – festival animiranih sećanja
 TEMA: Dunav, Novi Sad

Povodom održavanja 4. festivala animiranih sećanja – VREMEPLOV, Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA raspisuje konkurs tragajući za porodičnim filmovima, fotografijama iz ličnih albuma ali i za raznovrsnim umetničkim sadržajem koji će promeniti nečiji svet.

Festival će se održati u subotu 10. septembra 2022. godine u Arhivu Vojvodine, Novi Sad.

Vremeplov je namenjen posetiocima svih uzrasta a glavna ciljna grupa su nam đaci.

NAGRADE:

Novčana nagrada od 10.000 dinara, vaučer za proslavu rođendana i porodične ulaznice za Adrenalin park Zemlja Čuda, diplome, slatkiši ili slaniši, pokloni iznenađenja.

Za grupna prijavljivanja (za škole ili druga pravna lica) kokrus je otvoren najkasnije do 24.06.2022 godine.

Za pojedinačna prijavljivanja pogledajte rokove i uslove kod svake kategorije.

PRAVO NA UČEŠĆE U KONKURSU

Pravo na učešće u Konkursu imaju sva maloletna lica čiji  roditelji/staratelji prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane Pravilnikom. Prijave za maloletna lica popunjava roditelj/staratelj ili učitelj/nastavnik koji prijavom garantuje da ima saglasnost roditelja za prijavljivanje deteta u programu Vremeplova.

Prijavljivanje se vrši putem naših onlajn prijava koje možete popuniti na sajtu https://vremeplov.in.rs/prijava-za-konkurs-vremeplov/ i potpuno je besplatno.

TEMA 4. Vremeplova je Dunav, Novi Sad.

Pronađite se u 6 KATEGORIJA:

 1. Učešće u programu: Potraga za skrivenim blagom Vremeplova

ROK ZA PRIJAVU: 24. JUN

STAROSNI USLOV: 7 – 12 godina

USLOV:  veštine čitanja, slušanja i pisanja

PRAVILA: Broj dece pri prijavljivanju je neograničen ali se na početku igre vrši selekcija i bodovanje tako da se kroz prvih par igara portage za blagom formira tim koji nastavlja potragu a onaj sa najviše bodova pronalazi blago koje treba da unovči i pri toj transakciji dobija novac u iznosu od 10.000 dinara.

Maksimalan broje dece koji će biti izabran u istraživačkom timu je 15. Deca koja ne uđu u tim mogu da posmatraju potragu i navijaju ili da se uključe u paralelni program 4. Vremeplova.

Samo jedan od svih je pronalazač blaga.

Ako volite avanture i imate istraživački duh proverite svoje znanje o Novom Sadu, testirajte svoju fizičku sposobnost kroz takmičenje u Sigrarijama – zaboravljenim igrama, rešite razne zagonetke, mistične rebuse i vežbajte mozak kroz misaone i logičke igre.

Upoznajte i doživite Novi Sad na čudesan način prateći tragove koji će vas odvesti u zabavnu potragu i naučiće vas nešto novo.

Upotrebite logiku, znanje, kulturu, snalaženje, radoznalost, spretnost i razne veštine da biste pronašli put do blaga ili otkrijte vaše skrivene talente.

Zanimljivi zadaci sa kojima se deca suočavaju doprinose razvoju fizičkih sposobnosti, mentalne i kreativne erudicije.

 Nagrade:

 • Očekuju vas razna iznenađenja, budite na pravom mestu u pravo vreme, pošto možete dobiti neki poklončić i kao posmatrač.
 • Nagrade za sve učesnike u vidu slatkiša ili slaniša.
 • Diploma + porodična karta za Adrenalin park Zemlja Čuda, za sve koji su odabrani da budu deo tima koji kreće u potragu za blagom.
 • Diploma + vaučer za proslavu rođendana u Adrenalin parku Zemlja Čuda, za prvog pomagača.
 • Diploma + novčana nagrada od 10.000 dinara, za pronalazača blaga.
 1. Autorsko delo

ROK ZA PRIJAVU: 24. JUN

STAROSNI USLOV: 7 – 18 godina

TEMA: Dunav ili Novi Sad

Prijavite se i budite deo programa, izrazite se na vaš autorski način: pesmom ili pričom u formi teksta ili nastupa, filmom, videom, animacijom, fotografijom, plakatom, crtežom, performansom, igrom, stripom, modnim dizajnom, muzičkim nastupom…

Vremeplov će objaviti vaše najbolje autorske radove virtuelno ali i putem štampanih i elektronskih izdanja u vidu knjige, cd-a isl.

 1. Arhivski materijal

ROK ZA PRIJAVU: 1. JUL

STAROSNI USLOV: nema ograničenja

Pošaljite nam arhivski materijal: fotografije, razglednice, video, film, mape i druga dokumenta koja su vezana za  Novi Sad. Postanite deo digitalne kolekcije i sačuvajte uspomene od zaborava.

 1. Budi deo sinemagrafa, snimanje građana – ispred specijalnog platna (Chroma key)

ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST / 24. JUN (za grupna prijavljivanja)

STAROSNI USLOV: nema ograničenja

Sinemagraf je najnoviji hipnotički medij, to su animirane i oživljene stare fotografije Novog Sada, i vi ćete imati mogućnost da se putem Vremeplova vratite u 1900. godinu i da popijete kafu ili pojedete sladoled ili prošetate Novim Sadom nekad.

Odabrani učesnici za ličnu arhivu dobijaju digitalnu sliku sebe na ulicama starog Novog Sada.

 1. Volonteri

ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST

STAROSNI USLOV: 12 – 100 godina

LINK ZA VIŠE INFORMACIJA: https://vremeplov.in.rs/volontiraj/

OPIS POSLOVA:

 • Informisanje prijatelja i građana, promovisanje događaja uživo i putem interneta / društvenih mreža
 • Druženje sa gostima, upućivanje u program, pomoć oko nalaženja lokacija isl.
 • Dežurstva na lokacijama na kojima se realizuje program
 • Priprema i realizacija programa na lokacijama, poslovi tehničke prirode (snimanje / fotografisanje događaja, pomoć oko postavke tehničke opreme, pomoć oko postavke mobilijara / scenografije, odneti / doneti stvari, deliti programske knjižice, odneti plakate u određene institucije, prikupiti mape grada, pomoć oko posluženja i animacije gostiju isl.)

Volontiraj na Festivalu Vremeplov i uvek očekuj osmeh, hranu za dušu ali i telo.

 1. Postanite deo Vremeplova i kulturnog nasleđa Novog Sada

ROK ZA PRIJAVU: 1. AVGUST

Ukoliko budete zainteresovani da se uključite da doprinesete očuvanju istorije i ličnih sećanja na Novi sad i postanete naš saradnik, partner, sponzor, pokrovitelj , učesnik na Festivalu na vaš ili naš način ili samo želite da se reklamirate, molimo vas da nas kontaktirate putem mejla: festivalvremeplov@gmail.com

Svaka prijava je svojevrsni ugovor, tako da je neophodno poštovati propozicije procesa prijavljivanja za festival.

Pravo na učešće u Konkursu imaju maloletna i sva punoletna lica koja prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane uslovima prijavljivanja. Prijave za maloletna lica popunjava roditelj/staratelj ili učitelj/nastavnik koji prijavom garantuje da ima saglasnost roditelja za prijavljivanje deteta u programu Vremeplova.

Slanjem prijave automatski prihvatate ove uslove prijavljivanja.

Ako nemate mogućnosti da nam elektronski pošaljete skeniranu fotografiju, kontaktirajte nas putem emaila: konkurs.vremeplov@gmail.com pa ćemo zajednički naći neko drugo rešenje.

Više o festivalu i portalu Vremeplov saznajte na našem sajtu: https://vremeplov.in.rs ili nas pratite na Fejsbuku:https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/

Podrška i partneri 4. Vremeplova:

Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, O.Š. Ivan Gundulić iz Novog Sada, Adrenalin park Zemlja čuda, Tragaonica, Dnevnik, Danas, Politikin Zabavnik, Studio B, RTV.

Organizator 4. Vremeplova:

Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA – organizacija sa tradicijom i iskustvom preko 25 godina u oblasti kulture, umetnosti  i novih medija. 

Više na http://videomedeja.org

Ukoliko imate dodatna pitanja ili želite neka pojašnjenja u vezi prijava i programa, slobodno nas kontaktirajte na konkurs.vremeplov@gmail.com, rado ćemo vam odgovoriti.

S poštovanjem, u nadi da se vidimo uživo 10. septembra 2022. godine na 4. festivalu Vremeplov,

Vremeplov i Videomedeja tim