VOLONTIRAJ na Festivalu Vremeplov!

Povodom održavanja Festivala animiranih sećanja o Novom Sadu – VREMEPLOV, Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA vas poziva da se pridružite našem volonterskom timu i budete deo Festivala Vremeplov koji će se održavati svake druge subote u septembru u Novom Sadu.

Volontiraj i na našem Festivalu uvek očekuj osmeh, hranu za dušu ali i telo 🙂

Prijavu možete popuniti OVDE.

OPIS POSLOVA:

  • Informisanje prijatelja i građana, promovisanje događaja uživo i putem interneta / društvenih mreža
  • Druženje sa gostima, upućivanje u program, pomoć oko nalaženja lokacija isl.
  • Dežurstva na lokacijama na kojima se realizuje program
  • Priprema i realizacija programa na lokacijama, poslovi tehničke prirode (snimanje / fotografisanje događaja, pomoć oko postavke tehničke opreme, pomoć oko postavke mobilijara / scenografije, odneti / doneti stvari, deliti programske knjižice, odneti plakate u određene institucije i kafiće, prikupiti mape grada, pomoć oko posluženja i animacije gostiju isl.)

 POGODNOSTI ZA VOLONTERE:

  • Profesionalno iskustvo
  • Ako si student, prijavi učešće na Festivalu kao obaveznu praksu
  • Preporuka Udruženja za video umetnost Videomedeja
  • Bogatija biografija
  • Druženje sa umetnicima
  • Besplatna hrana i piće za vreme Festivala ali i tokom priprema

 

Prijave možete slati tokom cele godine i najkasnije do početka avgusta, a odabrani kandidati će na osnovu prijave biti pozvani na intervju.

Radujemo se tvojoj prijavi i nadamo se da će tim Videomedeje da izbere baš tebe i da ćeš baš ti postati deo ovogodišnjeg festivala Vremeplov.

Pratite i našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/ i budite prvi obavešteni i upoznati sa novim vintidž materijalom, običajima i događajima.

O portalu Vremeplov festival animiranih sećanja

Pravljenje velike baze podataka sa arhivskim video i foto materijalom o Novom sadu ali i sa delom posvećenim svetskim trendovovima i istoriji, ali samo najinteresantnijih zapisa koji su stariji više od 70 godina.

Posvećenost u istraživanju i prikupljanju video i foto zapisa kao i postavljanje istog na internet očuvaće istoriju u savremenoj digitalnoj formi i približiće je građanima kroz najsavremeniji i najrasprostranjeniji internet medij. Takvo putovanje kroz vreme putem vizualizacije ostaviće siguran trag u sećanju, pogotovo mladih i dece koja kroz priče ne mogu da zamisle i zapamte našu istoriju i tradiciju jer su rođeni u doba vizuelnih medija i naučeni su da pamte kroz slike.

Očuvanje duhovne i materijalne kulture kroz razvoj internet foto i video galerije.

Na sajtu Vremeplova posetioci mogu da se upoznaju sa zanimljivim istorijskim ili ličnim fotografijama i video zapisima iz davnina, putuju kroz vreme i pogledaju video snimak prvog mobilnog telefona iz 1922 godine, neverovatne stare slike, vintidž fotografije ili istorijske snimke iz celog sveta, stare reklame ex YU, tradicionalni ručni vez što je nekada visio iznad svakog šporeta, kao i kako je nekad izgledao  Novi Sad.

Volontiraj i postani deo Vremeplova i kulturnog nasleđa Novog Sada

Ukoliko budete zainteresovani da se uključite da doprinesete očuvanju istorije i ličnih sećanja na Novi Sad i postanete naš saradnik, partner, sponzor, pokrovitelj , učesnik na Festivalu ili volontiraj, molimo vas da nas kontaktirate na festivalvremeplov(at)gmail.com

Vremeplov je autorski i nezavisan projekat Ivane Sremčević Matijević koji se realizuje u produkciji i organizaciji Udruženja za video umetnost VIDEOMEDEJA, koje je nezavisno, nevladino, neprofitno i vanstranačko udruženje građana osnovano 1998. godine u Novom Sadu sa osnovnom idejom pospešivanja nezavisne umetničke video produkcije i promovisanja video umetnosti i nove umetničke prakse. Osnovne aktivnosti VIDEOMEDEJE su organizacija istoimenog međunarodnog video festivala i produkcija video radova.