KONKURS ZA KREATIVCE KLINCE I POZIV VOLONTERIMA

5. Vremeplov – festival animiranih sećanja
 TEMA: Pašićeva ulica, Novi Sad

Povodom održavanja 5. festivala animiranih sećanja – VREMEPLOV, Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA raspisuje konkurs tragajući za porodičnim filmovima, fotografijama iz ličnih albuma ali i za raznovrsnim umetničkim sadržajem koji će promeniti nečiji svet.

Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA je organizacija sa tradicijom i iskustvom preko 25 godina iz oblasti kulture, edukacije, umetnosti i novih medija.

Festival će se održati u subotu 23. septembra 2023. godine u KS Svilara u Novom Sadu.

Vremeplov je namenjen posetiocima svih uzrasta a glavna ciljna grupa su nam đaci.

Festival je i takmičarskog karaktera i možete osvojite razne NAGRADE: novčane nagrade, poklone, diplome, slatkiše i slaniše.

ROKOVI

Za grupna prijavljivanja (za škole ili druga pravna lica) kokrus je otvoren od 01.02 – 01.03.2023. godine.

Za pojedinačna prijavljivanja konkursi su otvoreni do 23.09.2023. godine, osim za kategoriju Talent šou gde su su prijave omogućene do 08.08.2023. godine.

PRAVO NA UČEŠĆE U KONKURSU

Pravo na učešće u Konkursu imaju sva punoletna i maloletna lica čiji roditelji/staratelji prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane Pravilnikom. Prijave za maloletna lica popunjava roditelj/staratelj ili učitelj/nastavnik koji prijavom garantuje da ima saglasnost roditelja za prijavljivanje deteta u programu Vremeplova.

Prijavljivanje se vrši putem naših onlajn prijava koje možete popuniti na sajtu https://vremeplov.in.rs/prijava-za-5-festival-vremeplov/ i potpuno je besplatno.

Pronađite se u 6 KATEGORIJA i popunite PRIJAVE:

1. Igre bez granica  PRIJAVA ZA IGRE BEZ GRANICA

ROK ZA PRIJAVU: 23. septembar (01. mart za grupne prijave preko škole)

PRIJAVA: obavezna!

STAROSNI USLOV: 7 – 15 godina

USLOV: istraživački i razigran duh, okviran broj dece koji može da učestvuje je 100

TRAJANJE IGRE: 2 sata

Ako volite društvo i imate istraživački i razigran duh testirajte svoju fizičku i mentalnu sposobnost u Igrama bez granica: u Sigrarijama, poligonima, video igricama, rešite razne zagonetke, mistične rebuse i vežbajte mozak kroz misaone i logičke igre. Trebaš biti drug da bi pobedio ovaj put.

Upotrebite logiku, znanje, kulturu, snalaženje, radoznalost, spretnost i razne veštine da biste doprineli vašem timu da pobedi.

Zanimljivi zadaci sa kojima se deca suočavaju doprinose razvoju fizičkih sposobnosti, mentalne i kreativne erudicije.

Preporučujemo da se prijava popuni online, putem sajta. Prijava se može popuniti i na licu mesta, u tom slučaju treba doći najmanje sat vremena pred početak igre.

Broj dece pri prijavljivanju je neograničen. Ukoliko dođe do velikog broja prijava i nedostatka vremena, prednost će imati online prijave i selekcija će se vršiti po vremenu prijavljivanja, ko se prvi prijavio imaće prednost. Ukoliko se prijavite putem sajta imate mogućnost da sami navedete drugare sa kojima želite da budete u timu, što nećete biti u mogućnosti da birate ukoliko se prijavite na licu mesta. Naravno i ti drugari koje navedete neophodno je da popune prijavu da bi bili u vašem timu.

Sat vremena pre početka igre deca koja nisu odabrala svoj tim se dele u timove  prema godinama (po petoro dece u svakom timu) i kreće se sa takmičenjem. Takmiče se po dva tima sličnog  uzrasta kojima se meri ukupno vreme. Dva najbolja tima ulaze u finale i međusobno se takmiče a samo jedan tim pobeđuje!

2. Talent šou  PRIJAVA ZA TALENT ŠOU

ROK ZA PRIJAVU: 08. avgust (01. mart za grupne prijave preko škole)

PRIJAVA: obavezna! Svaki talenat prijaviti posebno, jedna prijava za jedan talenat a učesnik može prijaviti više talenata.

STAROSNI USLOV: nema ograničenja

Talent šou je događaj u kom učesnici izvode umetnost pevanja, plesanja, usne sinhronizacije, glume, sviranje instrumenta, žongliranje sa loptom, izvođenje trikova  ili neke druge aktivnosti u kojoj pokazuju sposobnost. Prijavite se i budite deo programa, izrazite se na vaš način.

3. Arhivski materijal  PRIJAVA ARHIVSKOG MATERIJALA

ROK ZA PRIJAVU: 23. septembar

PRIJAVA: obavezna!

STAROSNI USLOV: nema ograničenja

Pošaljite nam arhivski materijal: fotografije, razglednice, video, film, mape i druga dokumenta koja su vezana za  Novi Sad. Postanite deo digitalne kolekcije i sačuvajte uspomene od zaborava.

4. Budi deo sinemagrafa  PRIJAVA ZA SINEMAGRAFE

Snimanje građana – ispred specijalnog platna (Chroma key)

ROK ZA PRIJAVU: 23. septembar (01. mart za grupne prijave preko škole)

PRIJAVA: obavezna!

STAROSNI USLOV: nema ograničenja

Sinemagraf je najnoviji hipnotički medij, to su animirane i oživljene stare fotografije Novog Sada, i vi ćete imati mogućnost da se putem Vremeplova vratite u 1900. godinu i da popijete kafu ili pojedete sladoled ili prošetate Novim Sadom nekad.

Odabrani učesnici za ličnu arhivu dobijaju digitalnu fotografiju sebe u ambijentu starog Novog Sada.

5. Volonteri  PRIJAVA ZA VOLONTERE

ROK ZA PRIJAVU: 23. septembar

PRIJAVA: obavezna!

STAROSNI USLOV: 12 – 100 godina

LINK ZA VIŠE INFORMACIJA: https://vremeplov.in.rs/volontiraj/

OPIS POSLOVA:

  • Informisanje prijatelja i građana, promovisanje događaja uživo i putem interneta / društvenih mreža
  • Druženje sa gostima, upućivanje u program, pomoć oko nalaženja lokacija isl.
  • Dežurstva na lokacijama na kojima se realizuje program
  • Priprema i realizacija programa na lokacijama, poslovi tehničke prirode (snimanje / fotografisanje događaja, pomoć oko postavke tehničke opreme, pomoć oko postavke mobilijara / scenografije, odneti / doneti stvari, deliti programske knjižice, odneti plakate u određene institucije, prikupiti mape grada, pomoć oko posluženja i animacije gostiju isl.)

Volontiraj na Festivalu Vremeplov i uvek očekuj osmeh, hranu za dušu ali i telo.

6. Postanite deo Vremeplova i kulturnog nasleđa Novog Sada

ROK ZA PRIJAVU: 08. avgust

Ukoliko budete zainteresovani da se uključite da doprinesete očuvanju istorije i ličnih sećanja na Novi sad i postanete naš saradnik, partner, sponzor, pokrovitelj , učesnik na Festivalu na vaš ili naš način ili samo želite da se reklamirate, molimo vas da nas kontaktirate putem mejla: festivalvremeplov@gmail.com

PROMOCIJA ŠKOLA ili drugih pravnih lica koja se bave edukacijom

Svako učešće u ovako važnom kulturno – edukativno projektu kroz koji deca i uče kroz istoriju našeg grada se nagrađuje višestruko pa i reklamom vašeg rada!

Škole ili druga pravna lica koja prijave grupe od 15 đaka i više, imaće mogućnost da postanu naši saradnici i time dobijaju besplatno reklamiranje na našim promotivnim materijalima, plaćenim oglasima, kao i putem interneta, društvenih mreža, mejling lista ali i u fizičkim prostorima.

Promocija će se vršiti kroz različite forme: tv spotovi, animirani baneri, elektronski oglasi, saopštenja, postovi, plakati, qr kodovi isl.  Logo vaše vaše škole ili drugog pravnog lica bi bio istaknut i u izložbenim prostorima, bio bi deo i programa koji će se prikazivati tokom trajanja festivala u vidu telopa ili promo videa.

Promocija vašeg loga na našim sajtovima i na društvenim mrežama biće dostupna i vidljiva javnosti  i nekoliko godina.

Reklamiranje vaše škole ili drugog pravnog lica počeće od aprila i trajaće do kraja septembra 2023. Godine.Veliki broj medija i internet portala će prenositi naše vesti i oglase gde će biti istaknuto i vaše ime ili vaš logo.

PRAVILA

Svaka prijava je svojevrsni ugovor, tako da je neophodno poštovati propozicije procesa prijavljivanja za festival. 

Pravo na učešće u Konkursu imaju maloletna i sva punoletna lica koja prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane uslovima prijavljivanja. Prijave za maloletna lica popunjava roditelj/staratelj ili učitelj/nastavnik koji prijavom garantuje da ima saglasnost roditelja za prijavljivanje deteta u programu Vremeplova.

Slanjem prijave automatski prihvatate ove uslove prijavljivanja.

Ako nemate mogućnosti da nam elektronski pošaljete skeniranu fotografiju, kontaktirajte nas putem emaila: konkurs.vremeplov@gmail.com pa ćemo zajednički naći neko drugo rešenje.

Više o festivalu i portalu Vremeplov saznajte na našem sajtu: https://vremeplov.in.rs ili nas pratite na Fejsbuku:https://www.facebook.com/vremeplov.in.rs/

Organizator 5. Vremeplova:

Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA – organizacija sa tradicijom i iskustvom preko 26 godina u oblasti kulture, umetnosti  i novih medija. 

Više na https://videomedeja.org

Ukoliko imate dodatna pitanja ili želite neka pojašnjenja u vezi prijava i programa, slobodno nas kontaktirajte na konkurs.vremeplov@gmail.com, rado ćemo vam odgovoriti.

S poštovanjem, u nadi da se vidimo uživo 23. septembra 2023. godine na 5. festivalu Vremeplov,

Vremeplov i Videomedeja tim